ATS SERIE

AUTOMATIC TRANSFER SWITCH

Generator toebehoren

Varianten

ATS | 6 kW

ATS | 35 kW

ATS | 150 kW

ATS | 200 kW

Javac Automatic Transfer Switch

In een notendop uitgelegd, is een ATS (Engels voor automatic transfer switch) of in het Nederlands een netovernameschakelaar, deze detecteert inkomende spanning van het net, via een relais.

Wanneer het relais openvalt vanwege een gebrek aan spanning, sluit automatisch een contact mits een tijdsrelais, de andere contacteur en start de generator.

Javac gebruikt 2 schakelsystemen, een motorerelais voor vermogens tot 125 KVA en een schakelrelais voor hogere vermogens. Wanneer de generator op het gewenste toerental (1500 tmp) komt dan sluit het tweede relais en vanaf dit moment gaat het opgewekte vermogen van de generator richting belasting, (een huis, fabriek, ziekenhuis, machines, enz.) De generatorschakelaar is nu gesloten en levert voluit spanning van de generator naar de gebruiker. Wanneer de inkomende (net) spanning wordt hersteld, wordt de timer bekrachtigd totdat de stroom is gestabiliseerd, gewoonlijk neemt dit ongeveer 1 minuut. De timer schakelt de generator uit, nadat de verbinding met het net stabiel is uitgevoerd.

De generator blijft meestal tot 5 minuten draaien om af te koelen en schakelt zichzelf dan uit. De omschakelaar is dan klaar voor de volgende stroomstoring.

De Netovername wordt aangeboden in functie van de generator, zo hebben wij reeds een kleine ATS voor 6 KW 230 volt generators, standaard gebruiken wij een 125 AMP gemotoriseerde ATS-schakelkast voor vermogens tot 75 KVA, indien u een noodstroomgenerator aanschaft van het merk Javac, dan zijn de installatiekosten inbegrepen in de kostprijs, dit voor het grondgebied van België en Noord-Frankrijk, onze kasten zijn CE gekeurd, en zijn voorzien van een verliesstroomschakelaar.

 
EEN VRAAG?

Heeft u een vraag over onze producten?

Neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

© 2020 Javac Power

Site by

white_logo_text.png