Service

Javac Power

Legal

© 2020 Javac Power

Site by

white_logo_text.png

OLIEVRIJE COMPRESSOR

Javac Power bezit een groot aanbod olievrije compressoren aan een scherpe prijs. Wij helpen u graag verder met ons aanbod. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste olievrije compressor voor uw toepassing?

Contacteer ons en wij adviseren u graag de correcte oplossing.

 JAVAC OLIEVRIJE COMPRESSOREN 

EEN OVERWEGING IN TECHNOLOGIE, TOEPASSING, STANDTIJD, ONDERHOUDSKOSTEN EN INVESTERING

Investeren in een olievrije compressor is steeds een evenwichtsoefening in technologie, toepassing, standtijd, onderhoudskosten en investering. In grosse zijn er drie verschillende mogelijkheden:

1. Voor kleine vermogens tot 4 KW wordt er gebruik gemaakt van olievrije scroll compressoren, die vooral hun toepassing vinden in de voedselnijverheid (melkproductie, medische toepassingen, enz.) de levensduur van deze compressoren kan soms tegenvallen en revisies van de scroll pomp na 5.000 draaiuren zijn niet ongewoon.

2. Een alternatief is een gewone olie geïnjecteerde schroef of scroll compressoren, die wordt uitgerust met de nodige filtersystemen, die de olie partikels uitstoot nagenoeg totaal liquideren. In tegenstelling tot een olievrije compressor worden de luchtonreinheden gevat in het oliebad, waardoor in theorie de gefilterde perslucht een hogere kwaliteit heeft dan een “olievrije” compressor, voor een debiet tussen 750 lt./minuut tot 2.000 lt./minuut denken wij inderdaad dat deze oplossing in veel gevallen de voorkeur heeft, ook al omdat het onderhoud en levensduur van deze installaties, een belangrijk verschil maken met de klassieke olievrije schroefcompressoren die door hun hoge toerental, geluidsoverlast, en een vrij dure onderhoudskost, te vermijden zijn

3. Nieuw zijn de watergesmeerde schroefcompressoren in vermogens van 10 KW tot 350 KW, deze volledig in RVS uitgevoerde compressoren, hebben een stevige prijs, maar onderscheiden zich tot de olievrije schroefcompressoren, door een absolute reine en olievrije perslucht, veel zuiniger in energieverbruik, minder warmteontwikkeling, absoluut een lagere onderhoudskost, slechts 35°C uitgangstemperatuur (belangrijk voor de luchtdroger) geen geluidshinder veroorzaken, en per definitie is de cost of ownership voor een watergesmeerde schroefcompressor, veel lager en resulteert in een return on investment van 2 à 3 jaar tegenover een klassieke olievrije compressor (in functie van de werkingsgraad)

Vraag nog vandaag een bezoek van onze adviseur olievrije perslucht, en zet de onnodige uitgaven op halt.

JAVAC POWER

KLAAR VOOR IEDERE TAAK

 
EEN VRAAG?

Heeft u een vraag over onze producten?

Neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder.